Etikettallmänt
Läst 1371 ggr
DesK
2017-08-21, 11:12

Kläder i naturmaterial?

Någon som känner till fysiska butiker som säljer kläder i lin, bambu m.fl. naturmaterial i Göteborgsområdet och Boråstrakten?

Désirée värd för Matlust, Matbröd, Kost, Husmorstips och Hörselskadade

parsley
2017-08-22, 08:40
#1

Spontant kom jag att tänka på Gudrun Sjödén, som har butik i Göteborg. Jag vet inte vilket material som används i aktuella kollektioner, men det brukar finnas ett miljötänk hos företaget.

När jag googlade hittade jag den här listan. Den gav inte mig några större aha-upplevelser utan det är mer information av typen "en del av de stora kedjorna har ekologiska produkter i sitt sortiment".  http://www.ekoklader.se/ekologiska_kladaffarer_sverige.asp

Kan t ex kvinna iFokus vara mer välunderrättade?

parsley
2017-08-22, 11:05
#2

K&US verkar sälja linnekläder och ha butik i Göteborg.

https://www.kandus.se/butiker

Känner du till fler märken / tillverkare av linkläder så testa att googla på dem och se om de har några återförsäljare i Göteborg eller Borås.

ApanAnn
2017-08-22, 16:16
#3

Bambu kan väl knappt räknas som naturmaterial? Det är viskos, punkt. Det är väl ingen som blir speciellt impad av "vanlig" viskos gjort av granar och tallar, men bambuviskos har blivit enormt hypat. Viskos framställs i en ganska skitig process och fibern har inte fantastiska egenskaper heller. Nej, den är inte "naturligt antibakteriell". Tips: Lyocell är en mycket mer miljövänlig fiber som också utvinns av cellulosa! https://www.textilia.se/blogg/textilkunskap-del-2-lyocell/

Tant är ingen ålder, det är en livsstil!

Upp till toppen