En sajt om textilhantverk

 

Fr om december 2008 har jag tagit  som sajtvärd på Textilhantverk i Fokus. Jag är född i slutet av 1960-talet och uppvuxen med textiler, garner och trådar omkring mig. Har handarbetat sedan barnsben. Favoritteknikerna är då som nu sticka, virka och brodera. När jag var yngre sydde jag en del kläder och jag har också prövat på lappteknik. Jag är också intresserad av att läsa om handarbete, vare sig det är beskrivningar, handlar om olika handarbetstekniker eller handarbetets kulturhistoria.

Min förhoppning är att textilhantverk ifokus ska fortsätta att vara en intressant och levande sajt och ett handarbetsforum dit man kan vända sig för att få sina handarbetsproblem lösta, få tips och inspirataion, uppmuntran när man kört fast eller beröm för sina färdiga alster.

Min företrädare som sajtvärd Paula W avslutade sin presentation så här och jag lånar de raderna från henne:

Min önskan är att vi tillsammans skall värna om både bredden och djupet i textilhantverk, bredden i fråga om olika grenar och djupet vad gäller kunskaperna. Kom gärna med förslag och idéer kring sajten eller skriv artiklar, så vi får ett levande forum för oss alla.