001. Allmänt

Giftbanta garderoben

2017-08-16 08:12 #0 av: parsley

Vattentäta ytterplagg och skor kan vara riktiga miljöbovar pga impregneringen. Olika former av syntetmaterial släpper ifrån sig mikroplaster i samband med tvätt och det är inte bara fleece som bör undvikas om man vill ta hänsyn till miljön. Kanske kan tillverkningsprocessen ändras så en del mikroplaster sugs upp innan plaggen når konsument. Ett klädföretag experimenterar med speciella tvättpåsar till syntetplagg.


http://4health.se/giftbanta-bland-klader-impregnerat-samt-fleece-och-trika-ar-varstingar

Anmäl
2017-08-16 08:15 #1 av: parsley

Har ni några tips på vad som privatperson kan göra? Köpa secondhand är en idé och att försöka minska sina klädinköp. Tål man ull, så kanske ullplagg kan ersätta fleece?  Tyvärr är jag lite av en "värsting" när det kommer till funktionsplagg av olika slag. 

Anmäl
2017-08-16 08:25 #2 av: DesK

Glöm inte bort att bomull är en av den mest besprutade och kemikaliefyllda växt vi har. Redan när jag var litet barn så talade min far, som var textilhandlare, om för mig att jag absolut inte fick använda bomullsplag och bomullslakan innan jag hade tvättat dem minst en gång i 60 grader.

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.