001. Allmänt

Klädesplaggen som förplastar havet

2017-05-31 09:24 #0 av: parsley

Naturskyddsföreningen har tagit fram en lista på de material som släpper ifrån sig små plastfiber i samband med tvätt. Plastfibrerna kan hamna i vattendrag och påverka djurlivet. Fleece, akryl och polyester tillhör de material man bör undvika, eftersom de släpper fiber. Tvätta sparsamt och handla gärna på second-hand, uppmanar Naturskyddsföreningen. Även andra textila material påverkar miljön. Bomull är t ex ofta hårt besprutad och ullproduktionen är inte alltid etisk med tanke på djurhållningen.  http://www.naturskyddsforeningen.se/syntetplagg

Anmäl
2017-05-31 09:40 #1 av: DesK

Detta är ju en tråkig sanning, men det är bra att det kommer fram. Min far var textilhandlare och handlade alla mina kläder till mig, så länge han hade butiken. Han var alltid mycket noga med att alla bomullsplagg, särskilt underkläder skulle tvättas minst en gång i minst 60 grader, innan jag fick börja använda dem. Likaså skulle alla lakan mm tvättas innan vi tog dem i bruk. Jag gjorde likadant med mina barn, när de var små.

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.