Etikettböcker-lästips
Läst 1063 ggr
parsley
2017-11-28, 08:00

Ann-Marie Nilsson - Sticka mönster

Ann-Marie Nilsson - Sticka mönster, lyfta maskor, flerfärgsstickning och ytmönster

Ann-Marie Nilsson har tidigare gett ut ett par böcker om stickning på Hemslöjdens förlag. Den här boken innehåller fyra basmönster till väst, slipover, mössor och vantar, samt ett antal provlappar stickade i olika mönstertekniker, lyfta maskor, flerfärgsstickning och ytmönster. Lyfta maskor innebär att man stickar en färg i taget och lyfter vissa maskor som stickats i en annan färg föregående varv. På så sätt får man ett flerfärgsmönster. Flerfärgsstickning innebär att man stickar med flera färger på ett varv och den färg som inte används löper med på baksidan. Ytmönster skapas av räta och aviga maskor. I boken finns också beskrivning till en kortare kofta inspirerad av allmogestickning från Hälsningland. 

Det finns inte så mycket skrivet om mönster med lyfta maskor, så är man intresserad av den tekniken eller vill ha en mönstersamling där man kan välja mellan olika tekniker är boken köpvärd. Modellerna och mönstrena är klassiska och tidlösa. 

Sticka mönster : lyfta maskor, flerfärgsstickning, ytmönster (inbunden)

Länk till Bokus med mer information om boken. Den finns även på andra köpställen och kan finnas på bibliotek. https://www.bokus.com/bok/9789187471094/sticka-monster-lyfta-maskor-flerfargsstickning-ytmonster/

Format

Inbunden

Språk

Svenska

Antal sidor

124

Utgivningsdatum

2017-09-20

Upplaga

1

Förlag

Hemslöjdens Förlag

Medarbetare

Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)

Illustratör/Fotograf

Cecilia Ljungström

Dimensioner

228 x 180 x 20 mm

Vikt

510 g

SAB

Qccaa

ISBN

9789187471094

Upp till toppen