001. Allmänt

Garn

2017-06-04 13:17 #0 av: Choklad

Jag har en fråga om garner.

Då jag växte upp så var det lättare att virka, eftersom garnet inte delade upp sig i "småtrådar" och gjorde så att virknålen fastnade inne i en ögla, men  i nutid tycker jag att det nästan alltid händer så, det är irriterande. 

Eller är det bara jag som inbillar mig? Jag har samma virknålar som för minst 20 år sedan, några nya har ju tillkommit till "samlingen" men det verkar inte vara någon skillnad på vilken virknål jag använder. Funderar

U R us

Anmäl
2017-06-04 13:33 #1 av: Maria

Det beror väl alldeles på vad för garn du använder.

/Maria

 

Anmäl
2017-06-04 13:47 #2 av: parsley

Tror också det beror på vilket garn du använder. När jag tittade på ett par bomullsgarner från Drops, som jag har liggande, så verkar de bestå av ett antal deltrådar som är ganska löst sammantvinnat. Garnet från ett gammalt garnnystan från 1960-talet, ser inte inte ut på samma sätt och jag har även något loppisgarn som inte är så "trådigt". Tror att garnerna som inte är så trådiga kallas kabeltvinnade. 
Vartofta har en del virkgarner av olika slag om du vill titta och jämföra.  http://www.vartoftagarn.se/vartoftagarn_sv/billiga-virkgarner/virkgarner.html

Anmäl
2017-06-04 13:53 #3 av: Choklad

Ahaaa Tummen upp

Jag tackar så hjärtligt SkrattarHjärta Jag har dessutom sökt efter garnhärvor så nu blev jag jätteglad Skrattar

Då är det kabeltvinnat som jag ska beställa hädanefter 

U R us

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.