04. Sömnad

Vart hittar jag delar till min gamla Husqvarna?

2015-08-13 11:48 #0 av: Carvecomp

Jag her en jättefin gammal symaskin "Husqvarna combina 2, model 32 20" Fantastisk maskin! Men så har delen (pinnen) som håller i trådrullen gått av och jag behöver en ny. Vart hittar jag detta, finns det ens?

Utan dessa blir inte tråden lagom sträckt och det går inte att sy.

Alla tips mottages hur jag kan hitta delar till min maskin!

Anmäl
2015-08-13 12:18 #1 av: Inkanyezi

Prova att kontakta någon av affärerna som annonserar om nya och begagnade maskiner och reservdelar, om den inte finns hos Husqvarna.

https://www.google.se/search?q=husqvarna+symaskiner+reservdelar&gws_rd=cr,ssl&ei=Em_MVY_wOcbnyQPJsYDQBQ

I värsta fall kan du utan vidare improvisera, eftersom det är en del som inte kräver vare sig mycket precision eller är svår att komma åt eller byta ut.

Anmäl
2015-08-13 22:06 #2 av: [SusanneKs]

En sån hade min mamma och min son har den numera. En utmärkt maskin som är en något enklare modell än HQ 2000. En tålig arbetshäst helt enkelt.

Tyvärr förstördes många reservdelar när symaskinstillverkningen såldes för många år sedan. men idag kan några personer tillverka nya delar.  En bra reparatör kan säkert hjälpa dig. En sådan är Petar i Tyresö sydöster om Stockholm
http://www.tyresosymaskiner.se/

Jag blev verkligen imponerad av hans yrkesskcklighet.

Anmäl
2015-08-16 12:13 #3 av: Carvecomp

Tack för era svar! Jag hittade en symaskinsbutik här i stan de hade inte exakt den delen jag sökte men köpte liknande till en annan maskin och gjorde om den lite så problemet är löst! 

Jag verkligen älskar denna maskinen. Den har stått ett tag och jag ska nog lämna in den på service så de får gå igenom den ordentligt, så kommer den antagligen hålla så länge jag lever. Skrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.