14. Aktuella evenemang

SM i disktrasa

2015-07-13 16:15 #0 av: parsley

Tidningen Land bjuder in till SM i disktrasa. Vem gör Sveriges finaste disktrasa?

http://land.se/sveriges-roligaste-sm-tavla-med-din-disktrasa/

Anmäl
2015-07-13 16:16 #1 av: parsley

Information från länken i # 0

Vad håller ni på med? Varför gör Land så här? Är ni inte lite väl kaxiga nu? Frågorna duggade tätt när Lands reporter Kristina Bäckström intervjuades om SM i disktrasa på P4 Kalmar och P4 Stockholm förra veckan.

Ja, vad är det ni håller på med? Kan man verkligen ha ett SM i disktrasa?
– Visst kan man det! I fjol brände vi av både SM i vedtraveri och SM i grytlapp så det känns helt logiskt att gå vidare med trasor, säger Kristina.

Är det här verkligen en sport?
– Jag tycker det i alla fall. Man kan se det som ett mellanting mellan isdans och curling, hälften uppvisningssport och hälften ren teknik.

land_artikel_ KristinaBackstrom

Kristina Bäckström

Om man nu går med på att man kan sporta med garn, varför valde nu just disktrasor?
– Det ligger i tiden. Folk vill göra saker själva och ha fina saker som räcker längre i sina hem. Dessutom har de flesta tröttnat på att använda, slänga och köpa nytt. En disktrasa som används om och om igen är ett miljövänligt alternativ.

Hur tävlar man i disktrasa?
– Enkelt. Leta reda på garn och gör en disktrasa av det. De enda regler vi satt upp är att den ska fungera som disktrasa. Den kan ha vilken form som helst bara den suger upp vätska bra, torkar snabbt och går att tvätta varmt. Senast 1 september skickar man in trasan till oss. Adressen är Land, 109 57 Stockholm. Märk kuvertet med ”Disktrasa” för säkerhets skull.

Och vad får vinnarna?
– Det blir guld, silver och brons på pallen. De vinner naturligtvis presentkort på garn så att de kan göra ännu fler roliga saker.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.