03. Broderi

Intressekoll broderisajt.

2013-09-25 17:53 #0 av: Gia91an

Jag tycker det skulle vara jättekul med ett forum här på ifokus för broderi, då det är något jag verkligen gillar att göra. Då jag dock är novis i ämnet hade jag ju då behövt någon mer att sammarbeta med, bland annat för artiklar osv. Någon med mer faktakoll liksom... Det hade varit sååå kul att öppna en sajt med broderitips osv men i så fall behöver jag hjälp. 

Så jag har två frågor:

Hade du velat ha en sådan sajt?

Hade du velat hjälpa till?

Anmäl
2013-09-25 19:16 #1 av: parsley

Som sajtvärd för textilhantverk i fokus så talar jag kanske lite i egen sak, men jag tycker det är bättre om man har bredare inriktning på ifokus sajterna och inte specialiserar dem för mycket. Bredare inriktning skapar förhoppningsvis större intresse eftersom det händer mer på sajten. 

Tänk på att du behöver göra dagliga uppdateringar för att hålla uppe aktivitetsindex på sajten på en godtagbar nivå.

Jag driver den här sajten + en till och det räcker för mig, så jag kommer inte vara aktiv på någon mer handarbetssajt. 

Vill du skriva artiklar och ha medarbetarrättigheter för den här sajten så säg till så ordnar jag det. 

Hoppas du inte tycker jag verkar sur eller tycker att du konkurrerar med den här sajten för det gör jag inte, men jag vill bara säga att det är mer jobb med att driva en sajt än att skriva ett par artiklar. Är du sajtvärd redan så vet du säkert om det. Vill du starta en sajt så gör det. Annars är du varmt välkommen att medverka här. 

Jag brukar lägga upp det jag hittar om broderi här, i form av länktips och annat, men av någon anledning så är det lättare att hitta stickat och virkat. 

Anmäl
2013-09-25 21:40 #2 av: Gia91an

Nejdå jag tar absolut inte illa upp... Har haft precis samma funderingar som dig dessutom. Och VET ju hur mycket jobb det är med en sajt! :) Det svåra är ju självklart också att få folk att fråga om saker, och broderi kan nog snarare vara lite mer "visa mig hur" så kommer jag på själv. Så länge man kan teknikerna så kan man ju variera mönstren i oändlighet liksom.

I vilket fall behövs ju mer broderi här på ifokus, (enligt mig) och om det är här eller en annan sajt är egentligen strunt samma för min del. Jag gillar textilhantverk ifokus så! :)

Jag har ju dessutom aldrig startat en sajt innan, bara tagit över och det var ju delvis därför jag ville fråga lite här först. Det är ju dessutom inte någon mening att öppna en ny sajt om ingen vill komma dit ;)

Om jag hittar något roligt broderi-igt så slänger jag lan helt enkelt in det här! :)

Anmäl
2013-09-25 23:21 #3 av: [SusanneKs]

Broderi är ju en del av Textilhantverk i Fokus som då och då blir aktiv. Jag tror knapppast att en egen sajt för Broderi i Fokus skulle locka tilllräckligt många intresserade. Så jag tror att det blir bäst att låta  saker förbli som de är.

Om man tänker efter så är broderi ett väldigt stort ämne från enkla frågor om hur man hittar ett visst korsstygnsbroderi till frågor om klyvsöm med guldtråd och sedan tillkommer en massa funderingar om     maskinbroderi med specialistkompetens.

Det finns en hel del böcker och internetsidor  (mycket på engelska) om hur man syr vissa stygn. En förteckning med bra böcker och intressanta internetsidor plus en aktiv diskussion här skulle nog räcka.

På sysidan.se finns det utrymme för broderi också, men det är mest fråga om maskinbroderi.

Mm någon vill diskutera mina åsikter tycker jag att det skulle vara givande och kul.Medarbetare på Textilhantverk iFokus
...lev dagen idag ...

Anmäl
2013-09-26 09:17 #4 av: anki1


Jag håller på med broderi (ritade motiv). har broderat i många år. men jag vet inte om det behövs en egen site för det här. Det finns ju på textilhantverk. Anledningen till att inte så många håller på med broderi, tror jag att det anses vara lite "tålamodsprövande" med små stygn och räkna trådar och sånt. Sticka o virka känns kanske mer "rejält" på nåt sätt.


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

WWW.jabbo.se /pyssliga Anki

Anmäl
2013-09-26 09:21 #5 av: Gia91an

Nej men då får man lan fortsätta här helt enkelt... Det var ju därför jag frågar! ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.