16. Böcker och lästips

Hemslöjd på nytt sätt

2013-09-10 10:07 #0 av: parsley

Hedengren-Zacke - Hemslöjd på nytt sätt

För mig är hemslöjden lite av ett varumärke. Hemslöjden symboliserar kvalitet, kunskap om traditionella tekniker kombinerat med ett konstnärligt nyskapande. Det finns utrymme både för eget skapande och skickliga utbildade slöjdare. 

Min defintion av begreppet hemslöjd kommer i vägen för min uppfattning om den här boken. Hedengren-Zackes bok är mer att betrakta som en heminrednings- eller hobbybok. Ett gammalt bord för strumpor av rosa färg. De syr fast en kjol av ett gammalt påslakan i retrotyg på en T-shirt för att få en klänning. En fotpall kläs om med en gammal trasmatta. Det virkas en hel del African Flowers. 

Som heminredningsbok är boken helt OK. Användningen av ordet hemslöjd i titeln irriterar mig. För mig är det här inte hemslöjd. Författarparet har gett ut ett par böcker på samma tema tidigare. Den här boken känns mer gedigen än deras tidigare produktion. 

Anmäl
2013-09-10 10:11 #1 av: parsley

Länk till Bokus hemsida, med mer information om boken.

http://www.bokus.com/bok/9789155259167/hemslojd-pa-nytt-satt-inspiration-ideer-inredning/

Den finns även hos andra återförsäljare samt troligen på bibliotek. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.