04. Sömnad

Symaskin

2013-08-10 20:28 #0 av: Caracara

Har ni något tips om var jag kan köpa en symaskin? Jag vill ha en enkel maskin som duger till att lägga  upp gardiner, byxor och sy lite dukar osv. Och inte för dyr.... Tack på förhand!!! Blomma

Anmäl
2013-08-11 09:11 #1 av: anki1


Symaskinsgrottan köpte jag min Huskvarna. Det är en enkel maskin ej digital utan mekanisk. den kostade 2000 kr. Butiken finns i täby (Stockholm) men de har även en webbshop.

Anmäl
2013-08-11 09:46 #2 av: parsley

Kan du tänka dig att köpa begagnat så finns det gott om maskiner från 1960- och 1970-talen på loppis just nu. Begagnade maskiner kan även finnas på t ex Blocket.

Nackdelen med att köpa på loppis är att maskinen inte är servad och genomgången, så det är lite att köpa grisen i säcken. De gamla maskinerna är ofta slitstarkare än nytillverkade maskiner. 

En del symaskinsaffärer säljer begagnade maskiner och då brukar maskinerna vara servade och genomgångna. 

Köper du en ny maskin så vänd dig gärna till en specialiserad återförsäljare där du kan provsy maskinen. 

Anmäl
2013-09-17 11:52 #3 av: flisan708

Gå till din lokala symaskins butik och provsy på olika maskiner. Välj den som du känner att du behärskar och som känns rätt för dig.

Kan tipsa om www.symaskinsexperten.se Bra och trevliga att ha med att göra. Gå även in på www.sysidan.se där kan du få tips och råd samt läsa recensioner på olika maskiner. Skulle börja med den hemsidan.

En symaskin är en investering för lång tid och värt att läsa på om innan inköp. Vill du ha mekanisk eller datoriserad? Ny eller begagnad? Ring och prata med säljare be dem komma med förslag, läs på och testa dem. Köpte själv en ny i våras och läste på och tittade runt. Jag är glad att jag tog mig tiden denhär gången för den jag hade innan blev ett snabbinköp och jag avskydde den.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.