07. Stickning

Resår i foten

2012-10-24 09:29 #0 av: parsley

När jag stickar tunnare raggsockor (sockgarn, stickor 2,5 och 64 m) brukar jag nästan alltid sticka fotens översida i resårstickning med två räta och 2 aviga maskor. När strumpan är ny och osliten sitter den perfekt, men efter en tid tycker jag att resåren tappar spänst. Strumpfotens översida blir gles och jag har en känsla av att den slits snabbare än om jag stickat i slätstickning.

Vad tror ni? Vilka erfarenheter har ni?

Anmäl
2012-10-24 13:48 #1 av: Amandla

Kan det vara för att garnet tänjs ut mer pga resåren? Att garnet i varje maska gnids mer fram och tillbaka? Har du provat att använda sån genomskinlig gummitråd?

Annars kanske det beror på garnet, det gör verkligen skillnad att använda ett "riktigt" raggsocksgarn istället för det där billiga nylongarnet. I och för sig stickar jag hellre spets- och flätmönster än vanliga raggsockor, tekniken gör ju att sockan blir lite slappare efter ett tag.

Järbos raggsocksgarn är väldigt slitstarkt har jag märkt, jag virkade ett par tofflor för 2½ år sen och de börjar först nu se lite slitna ut under.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.