04. Sömnad

Quiltbok Kaffe Fassett

2012-07-22 09:21 #0 av: parsley

En bok med Sverige-inspirerade lapptäcken av Kaffe Fassett.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1906007861

Boken är på engelska. Det finns äldre böcker med lapptäcken av Kaffe Fassett översatta till svenska. De verkar vara slutsålda men finns förhoppningsvis på bibliotek. Böckerna innehåller tydliga sömnadsbeskrivningar om det praktiska hantverket när man syr lapptäcken. Kaffe Fassetts  lapptäcken är vanligtvis inte avancerade tekniskt utan baseras på hans känsla för färger.

Anmäl
2012-07-22 09:29 #1 av: parsley

Är man på jakt efter Kaffe Fassett-tyger så rekomenderas den här sidan

http://www.quiltshops.com/

Sidan är en sökmotor som listar quiltshopar över hela världen. De flesta affärerna är  amerikanska och många säljer även till utländska kunder.

Vill du ha råd innan du handlar lapptäckstyger från t ex USA kolla gärna den här sidan. Jag köpte en del för några år sedan, men har inte handlat på ett tag så jag är inte riktigt up-to-date med vad som gäller. Har man otur så fastnar paketet i tullen, annars får man det efter ett par dagar (ibland har det gått häpnadsväckande snabbt att få varorna, enligt min erfarenhet).

http://www.sysidan.se/

Anmäl
2012-07-22 09:32 #2 av: parsley

Det finns även självrandigt sockgarn designat av Kaffe Fassett hos bl a Garnkorgen. Garnet tillverkas av Regia, så det går ju att googla efter andra återförsäljare om man vill.

http://www.garnkorgen.se/index.php/cPath/21_89_329

Självrandigt sockgarn har sina fördelar. Det är lätt att arbeta med, slitstark och som sagt. Det randar sig själv och man får tillgång till Kaffe Fassetts fantastiska färgpalett utan att köpa en hel garnaffär.

Anmäl
2012-07-22 13:44 #3 av: [yodhe]

 

Det är helt fantastiskt att sticka i..

har gjort många par sockor och vantar i dessa garner..

Ska i framtiden ( när jag får råd) sticka mig en lång kofta också i melerat garn..

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.