04. Sömnad

Frågor angående textillim

2012-05-01 17:40 #0 av: LadyNight

Hejhopp!

Nu är det så att jag ska sprätta upp en BH och karva bort lite av den tjocka vadden som finns i kuporna. Jag kommer göra detta innefrån, så det inte syns, men därimot så funderar jag på hur man ska få resterande vadd att fästa på tyget igen (eftersom jag kommer skära/separera tyget från vaddet där vaddet ska bort). Tygkanten syr jag fast för hand igen, men själva ytan måste ju också sättas fast för att undvika skrynkel och annat som kan skava.

Så. textillim? Någon som vet vilket som är bäst? Det måste vara något som blir följsamt, tål tvätt (handtvätt åtminstonde) och som inte har hög risk att irritera huden. Tanken var att bara använda ett tunt lager, så det inte ska gå igenom tyget.

Om någon har koll på vad jag kan använda, skulle jag vara väldigt tacksam för tips :)

 

Anmäl
2012-05-02 10:48 #1 av: parsley

Jag skulle prova att nästa fast vadden, dvs sy fast den med små stygn, som du gör så osynliga som möjligt.

Anmäl
2012-05-03 15:28 #2 av: [SusanneKs]

Absolut bäst är att göra som parsley föreslår.

Varning för textillim! Typen som säljs för grova textilier (Casco m.fl) blir bruna efter ett tag, det märks speciellt väl på syntetmaterial som blir ordentligt genomfärgade. JÄTTEFULT!!
Gütermanns o FrayCheck missfärgas inte men blir raspiga och hårda.

Man kan testa med att använda sånt som man pressar upp fållar med. Det kan tänkas att tåla tvätt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.