16. Böcker och lästips

Sticka halsdukar, kragar, snibbar

2012-02-08 14:02 #0 av: parsley

Sticka halsdukar, kragar, snibbar av Ann-Marie Nilsson

Nilssons förra bok Sticka mössor, vantar, sockor tillhör mina favorithandarbetsböcker. Modellerna är genomtänkta och inspirerande och jag skulle kunna tänka mig att sticka nästan alla av dem.

Uppföljaren Sticka halsdukar, kragar, snibbar fortsätter i samma stil. En del av mönstren från den föregående boken återkommer även i den här boken. Tonvikten ligger på ganska kroppsnära halsdukar, sådana som bärs tätt intill halsen under t ex en sportjacka. Småplaggen känns praktiska, funktionella och genomtänkta. Några överdimensionerade "åttor" eller stora mohairsjalar finns inte i boken.

Beskrivningarna är ganska kortfattade och det kan krävas lite stickvana och egen erfarenhet att ta sig an dem. Modellernas svårighetsgrad är angiven.

Jag har sett en del av modellerna uppstickade på bokmässan i Göteborg och på Hemslöjden i Linköping. Det känns lockande att sticka dem.

Jag har inte köpt boken ännu, men det är definitivt en bok jag kommer att köpa. Det känns som en bok man kan ha glädje av länge.

 

Anmäl
2012-02-08 14:35 #1 av: parsley

Om Ann-Marie Nilsson på  japansk TV. 13 min på you-tube.

http://www.youtube.com/watch?v=0rxD9_p_Pv4&feature=related

 

Anmäl
2012-04-14 11:47 #2 av: Felix10

Tack för tipset , ska genast kolla boken. Stickade halsdukar är det bästa jag vet:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.