07. Stickning

Rolig luddig mjuk halsduk

2010-11-13 21:24 #0 av: yvonnel

Kanske det blir pretentiöst med en sådan beskrivning men jag vet inte ngt bättre sätt att beskriva denna nya idé att sticka med ett bandgarn och liksom sticka emellan i bandet så det blir en massa böljande "vecklingar". Jag såg detta i affär i Karlshamn men dem hade inte kvar den färg som jag ville ha och sedan har jag försökt hitta detta garn på nätet utan att lyckas utom ett i bomull och det jag vill hitta är mjukt kanske ull + acryl.

Kul om någon kan/vet/vill berätta.

Anmäl
2010-11-14 16:41 #1 av: parsley

Om du vet vad affären heter så kan du ju ringa till den och fråga vad garnet heter.

Jag googlade men lyckades inte hitta någon garnaffär i just Karlshamn.

Om du vill kan du kolla på Garnstudio, Garntjänst i Kilafors / Creative People, Grunnebo, Vartofta, Järbo och Svarta Fårets hemsidor och se om du hittar något (effekt)garn som liknar det du är intresserad av. Du kan även kolla någon internetbaserad garnaffär som t ex Garnkorgen som har stort sortiment och se om de har något du gillar. Googla för adresser eller kolla under tråden användbara länkar.

Jag är osäker på om det är garnet som "gör" din halsduk eller om den är stickad i en speciell teknik, men börja att kolla efter garn, så får vi fundera på resten sen om det behövs.

 

Anmäl
2010-11-16 01:43 #2 av: yvonnel

Tack för garnbutikernas namn.

Jo, det är själva garnet som gör effekten.

Jag såg hur damen i butiken gjorde men jag kunde inte föreställa mig att det skulle vara svårt att hitta på annat håll och eftersom jag inte bor där ( i Karlshamn) så trodde jag att det skulle vara lätt att hitta bl.a på nätet.

Nu ska jag söka på givna förslag. Synd att jag inte har kamerateknik men ska så fort jag hittar försöka fixa bild (-bevis)Glad 

Anmäl
2010-11-16 06:41 #3 av: yvonnel

Jag har hittat ett garn som har samma funktion men inte lika mjuk kvalitet.

Sticklust heter firman, garnet heter bandgarn, det finns där en bild på modellen halsduk jag ville få tag på inte i rätt färg och kvalitet.Har majlat dit hoppas på svar. Skam den som ger sig.

 

 

 

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJ

Anmäl
2010-11-17 08:12 #4 av: Effie

Var inne och kikade; såg nog den halsduken; ja, den såg rolig ut att sticka. Garnfärgerna var mest i rosa - blått - lila; vad hade du tänkt dig? (Bara nyfiken; jag tror inte jag kan hjälpa till med mer än glada tillrop)

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2010-11-17 09:25 #5 av: parsley

Den här?

 

Anmäl
2010-11-17 20:42 #6 av: yvonnel

Jo, den är det som jag hittade på nätet, stämmer ju med tekniken men jag söker ett "ulligare" garn som är enfärgat i grått, fanns bara kvar i vitt och rött i den affären jag besökte. 

Anmäl
2010-11-25 16:44 #7 av: parsley

http://www.dittgarn.se/ondas.php

Ett liknande garn tror jag.

Anmäl
2010-12-03 10:36 #8 av: [Cheete]

Jag har stickat med det garnet som finns på länken i #7. Blev riktigt fint får jag lov att säja :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.