09. Virkning

Garnförslag till spindelsjal efterlyses!

2011-02-09 15:08 #0 av: Lillhy

Jag är sugen på att virka en spindelsjal och vill gärna att den är ganska lätt (behöver inte vara varm, mest fin) och inte ullig. Vad skulle ni föreslå för garn då? Och sen undrar jag om det är svårt att virka spindelsjalar?? Vad tycker ni som vet?

Tänker mig den här: http://www.sticka.nu/patterns/virkad_sjal_spindlar.htm

Anmäl
2011-02-09 20:07 #1 av: parsley

Förstår du beskrivningen eller har någon som kan visa dig, så kan du förmodligen virka sjalen också. Svårare än så är det inte. Glad

Det finns två garnförslag i beskrivningen, ett "vanligt" ullgarn, garnstudio Karisma och ett fluffigare mohairgarn, Vienna också från Garnstudio. Vilket garn man väljer är en smaksak. Väljer man det "vanliga" ullgarnet, som även används till t ex tröjor och vantar, så får man en ganska stadig sjal. Eftersom garnet är slätt så är det också lätt att virka med. Föredrar man istället mohairgarnet så får man en lätt och fluffig sjal. Garnet kan vara lite svårare att virka med, just eftersom det är fluffigt. Skulle man köpa mohairgarn och tycka att det är svårt att virka det, så kan man ju använda det till en stickad sjal istället.

Andra tänkbara garner är något ganska tunt bomullsgarn / virkgarn eller sk sockgarn avsett att stickas med stickor 2.5. Sockgarner finns enfärgade eller flerfärgade och självrandande. De brukar bestå av 75 % ulll och 25 % syntetmaterial för slitstyrkans skull. Garnstudios Fabel är ett exempel på sockgarn. Opal och Regia är andra märken.

Byter du garn så kolla hur många meter garn som går åt enligt ursprungsbeskrivningen.

http://www.garnstudio.com/lang/se/kategori_oversikt.php


 

 

 

 

Anmäl
2011-02-14 12:06 #2 av: Lillhy

Tack! Ska undersöka något bomullsgarn tror jag och sen får vi se hur det går! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.