Etikettböcker-lästips
Läst 594 ggr
parsley
2018-06-15, 09:13

Walnes - Love at first stitch

Tilly Walnes - Love at first stitch, sy själv med retrokänsla

Boken är översatt till svenska men utgiven under sin engelska titel, med en svensk underrubrik. Love at first stitch innehåller grunderna för att sy kläder och sy på symaskin. Boken är minst sagt pedagogisk och peppande upplagd. Det spelar ingen roll om du bara har tillgång till en enkel symaskin, antingen en lågprismaskin eller något begagnat eller misslyckades på syslöjden i skolan. Är du intresserad så kan du alltid skaffa en bättre maskin sen och bokens instruktioner hjälper dig att komma över känslan av att inte kunna sy.  

Man börjar med enkla projekt i form av sjal och hårband, så man lär sig fålla och vändsy. Sedan syr man ett par enkla pyjamasbyxor, innan man fortsätter med kjol, klänning och blus.  Efter hand blir plaggen svårare att sy och innehåller fler moment och man får också lära sig en del om att anpassa mönster för att de ska passa så bra som möjligt på den egna kroppen. Samtliga plagg är sydda i vävda tyger. Den randiga tröjan på omslaget finns alltså inte med i boken. 

Mönstren passar storlek byst 76 cm -112 cm. Midjemåttet är ca 15 cm mindre än bystmåttet i varje storlek och stussen 8 cm större än bystmåttet. Mönsterarken som följer med boken är tydliga och det är lätt att rita av mönster från dem. 

Boken plagg är sydda i 60-talsstil. Även om man inte direkt tilltalas av de modellerna så kan boken vara värd att läsa eftersom den innehåller såpass många bra råd om sömnad och tillklippning.  Om man gör ett bildsök på Megan dress eller Lily blouse så hittar man en del bilder på plagg från boken. 

Jag har sytt pyjamasbyxorna från boken med ett par ändringar. De är sydda av tyg från ett gammalt påslakan och supersköna som mysbyxor. Syr man dem i något snyggtyg så kan man säkert använda dem bland folk också om man vill ha ett par enkla, vida byxor. 

Tilly Walnes bloggar på Tilly and the Buttons. http://www.tillyandthebuttons.com

Länk till Bokus med mer information om boken. Den finns även på andra köpställen och kan finnas på bibliotek. 

https://www.bokus.com/bok/9789187785580/love-at-first-stitch-sy-sjalv-med-retrokansla/

Love at first stitch - sy själv med retrokänsla (häftad)

parsley
2018-06-15, 09:14
#1

Mer information om boken. Informationen är hämtad från Bokus hemsida och länken i trådstart.

Format

Häftad (Flexband)

Språk

Svenska

Antal sidor

191

Utgivningsdatum

2015-03-02

Upplaga

1

Förlag

Massolit Förlag

Översättare

Catharina Andersson

Originaltitel

Love at first stitch

Medarbetare

Gamble, Arielle (form) / Smith, Ellie (foto) / Gamble, Arielle (foto)

Illustratör/Fotograf

Arielle Gamble

Dimensioner

260 x 205 x 15 mm

Vikt

1030 g

SAB

Qccca

ISBN

9789187785580

Upp till toppen