Stickning

Resårstickad halvvante

2012-11-02 14:24 #0 av: parsley

Beskrivning till resårstickad halvvante med ett enkelt hål för tummen.

Pulsvärmaren värmer handleden. Halvvanten räcker upp till fingrarna eller en bit upp på dem. Torgvanten är en fingervante utan fingertoppar.

Här är en beskrivning på en användbar halvvante. Lättstickad, tålig och oöm. För den som föredrar att vara kreativ så kan man verkligen ta ut svängarna när det gäller ett såpass litet plagg. Det här är en halvvante för hundpromenaden. Jag har stickat i sockgarn, som är ganska tunt. Vill du sticka med grövre garn så kan du lägga upp färre maskor.

Halvvante i sockgarn

44 maskor, sockgarn och stickor 2,5. Stickas runt eller fram och tillbaka och sys ihop.

Resår *1 r, 1 a*

Total längd 25 cm. När arbetet mäter 17 cm maska av 10 maskor i mitten av arbetet och lägg upp 10 nya nästa varv.

Variation:

Eftersom de är ganska snäva, men töjbara,  kan de stickas med upp till 52 maskor. Om man vill kan man göra mudden kortare och maska av för tummen när arbetet mäter 12-17 cm. Den totala längden blir då 20-25 cm. Jag hade vissa funderingar på att öka några maskor i varje sida mellan tummen och handleden för att få torgvanten lite bredare, och sedan minska dessa maskor efter tumhålet, men eftersom ribbstickningen / resåren var så töjbar så visade sig att det inte behövdes.

Sockgarn finns av ett antal olika tillverkare. De brukar bestå av 75 & ull och 25 % syntetmaterial och har en löplängd på ca 400 meter per 100 gram.

 

Anmäl
2012-11-02 14:25 #1 av: parsley

Bild på halvvanten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.