Textilier som symbol

Vi shoppar- vem betalar?

2007-10-08 21:38 #0 av: mariah

http://www.varldskulturmuseet.se/smvk/jsp/polopoly.jsp?d=863&a=10478 Nu rekomenderar jag er starkt att gå på utställningen Fair Fashion på Världskulturmuseet i Göteborg. Textiler, Ekologi, samhälle. Den ger det mesta för den medvetna och intresserade människan. Hur påverkar det du har på dig världen? Hur kan du kombinera din shopping med en hållbar utveckling? Den 20 september öppnade Världskulturmuseet utställningen Fair Fashion.

Klädköp för 44 miljarder per år
Den globala klädindustrin är gigantisk, bara i Sverige köper vi kläder för 44 miljarder kronor per år. Maximerade ekonomiska vinster, ständiga förändringar i modet och ökad efterfrågan utsätter miljö och människor för allt starkare påfrestningar. Men måste vi sluta handla? Eller kan vi fortsätta så länge vi bara handlar schyssta produkter?

Medverkande eko-reko medvetna västsvenska designers är Bergman Sweden AB, Deminwear, Once upon a time, Reflective Circle, Righteous Fashion, Zion Clothing

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-10-08
Anmäl
2007-11-19 17:50 #1 av: PaulaW

Tack för dina tankeväckande artiklar. Det är svårt att kommentera dem, det beror inte på ointresse utan för att det är information man ofta glömmer bort att tänka på eller att det svårt att ta till sig. Dessa händelser känns långt borta även om de i högsta grad berör oss. På den här sajten finns det mycket lättsamma inslag, brinnande intresse för textilhantverk, funderingar kring gamla textilier, kring vår egen kultur. Och så textilier som symbol. Fortsätt med dessa artiklar. De behövs som en påminnelse om kvinnornas/barnens villkor i världen och även som väckarklocka för vad vi själva köper och vem det är som får betala priset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.