Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

001. Allmänt 01. Om sajten 02. Spinning 03. Broderi 04. Sömnad 05. Frivoliteter 06. Knyppling 07. Stickning 08. Tovning 09. Virkning 10. Textilhistoria 11. Vävning 12. Pyssel 13. Utbildningar 14. Aktuella evenemang 15. Nålbindning 16. Böcker och lästips 17. Nytt, noterad och uppdaterat 18.Till djuren 19. Maskinsticking 20. Bloggar och poddar, hemsidor mm 21. Beskrivningar 22. Annonser - köp, sälj, verkstad, hantverkskooperativ mm 23. Välgörenhet 24. Lexikon

Om Textilhantverk iFokus

En sajt om textilhantverk

 

Fr om december 2008 har jag tagit  som sajtvärd på Textilhantverk i Fokus. Jag är född i slutet av 1960-talet och uppvuxen med textiler, garner och trådar omkring mig. Har handarbetat sedan barnsben. Favoritteknikerna är då som nu sticka, virka och brodera. När jag var yngre sydde jag en del kläder och jag har också prövat på lappteknik. Jag är också intresserad av att läsa om handarbete, vare sig det är beskrivningar, handlar om olika handarbetstekniker eller handarbetets kulturhistoria.

Min förhoppning är att textilhantverk ifokus ska fortsätta att vara en intressant och levande sajt och ett handarbetsforum dit man kan vända sig för att få sina handarbetsproblem lösta, få tips och inspirataion, uppmuntran när man kört fast eller beröm för sina färdiga alster.

Min företrädare som sajtvärd Paula W avslutade sin presentation så här och jag lånar de raderna från henne:

Min önskan är att vi tillsammans skall värna om både bredden och djupet i textilhantverk, bredden i fråga om olika grenar och djupet vad gäller kunskaperna. Kom gärna med förslag och idéer kring sajten eller skriv artiklar, så vi får ett levande forum för oss alla.

Värd

Avatar för parsley

Medarbetare

Avatar för [SusanneKs] Avatar för Mervi